Bra, bättre, Warp!


Få skivbolag har lyckats hålla sig aktuella och intressanta under så lång tid som brittiska WarpRob Mitchell, Steve Beckett & Robert Gordon drog igång 1989 och gav ut första singeln genom att åka runt och sälja vinylen direkt ur bagageluckan på en lånad bil. Alla vakna skivaffärer i närheten Sheffield fick påhälsning. Några ex skickades även tillLondon där snacket började gå.  Första släppet var med en av grundarna Robert Gordons projekt Forgemasters.

Att välja bland skivbolaget Warps artister är något jag gör efter humör snarare än stil. Den här dagen känner jag mest för Boards of Canada. Syskonduon Eoin/Sandison som släpar sina slöa beats fram med lekfullhet och har en drös melodier att dö för.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *