Världens bästa skivor


” – Du har för mycket skivor, mer skivor än du någonsin kommer kunna använda dig av eller lyssna på!”

Ovanstående är ord från min älskade hustru. De stämmer naturligtvis inte, helt. Jag kommer självklart kunna lyssna på alla skivor men jag har bara lite annat att göra just nu. Varje skiva har fyllt en funktion, eller gör det fortfarande. Antingen har jag köpt skivan för att jag tyckt att den varit annorlunda och därför motiverat ett köp. Den vanligaste orsaken har ändå varit att jag älskat basgången, ljuden, produktionen, sången och helt enkelt älskat musiken.

Nu har jag så många skivor att det är problem med utrymmet. Har slutat på Sveriges Radio och måste givetvis flytta allt därifrån. Jag måste börja rensa. Det här är inte första gången jag gör det men det blir svårare för varje gång. För varje gång närmar jag mig en smärtgräns.

Jag började hur som helst med att låna ihop en skivspelare, förstärkare och ett par högtalare så jag skulle kunna sätta igång. Förrådet där jag har mina kartonger är ju ett bortglömt rum som inte använts på många år. Perfekt med andra ord. Nu har jag börjat packa upp och rota och ska väl kunna leta fram några bortglömda guldkorn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *