Agaric & Stavöstrand

Agaric gör inte så mycket väsen av sig men det borde han. “Who made up the rules” heter albumet som kom i våras och det är en skiva jag fortfarande lever med. Några kanske känner till hans We Are serie med singlar som skapar oreda på dansgolven. Albumet tar på ett sätt avstamp i We Are men på “Who made up the rules” får du hela Patrik Skoogs personlighet. Melodierna och långa och svepande och får nu ta plats på ett sätt som de inte tillåts på de rakare singlarna. Det här är skev musik för min enkla vardag.

Agaric håller numer till i Berlin där Mikael Stavöstrand tidigare bodde. Stavöstrand har sedan några år sin bas i Los Angeles. Tillsammans har de på We Are gjort något som indirekt skulle kunna vara en uppföljare på Agarics album fast här har Stavöstrand bidragit med sin nyfunna funkighet. Everywhere har en svepande och nervös vibratosynt som förföljer mig, aaah!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *