Nina Kraviz

Det krävs en viss attityd för att kunna vara så enkel som Nina Kraviz är i sin musik. Ryskan har under flera år tassat fram sin house genom att vara konsekvent i sin minimala stil. Hon är lite av klubbmusikens singer/songwriter som istället för gitarren vid sin sida komponerar med trummaskinen Roland 808.

Hon ser sig inte som sångerska men det kanske är falsk blygsamhet för även om hennes röst inte är orsaken till hennes framgångar så spelar den självklart en stor och viktig roll. Nina är inte de stora gesternas kvinna och hennes musik är på många sätt karikatyren av en houselåt,  ett beat, en basgång och lite percussion, det fina är vad hon gör av så lite.

Det är här hennes sång kommer in, de stämningar hon målar upp, gör hela skillnaden. Så för dig som vill ha din klubbmusik vemodig och inte riktigt kan hantera den euforiska housen så ger jag dig Rysslands skitiga och uppdaterade svar på Ane Brun.

Nu till helgen, 3e september, gästar Nina Kraviz Stockholm för att spela skivor och sjunga lite på klubben Boyz Club på Marie Laveau.

 

One thought on “Nina Kraviz

  1. Pingback: Nina Kravitz dansar du till natten igenom « Hoffas musikblogg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *