I house u!

Mitt evighetsprojekt att sortera och rensa skivor fortsätter. Idag kom jag inte så långt. Hittade helt enkelt för mycket bra musik. Går inte att göra annat än att lyssna, minnas och smådansa lite för mig själv. Dagens allra finaste etikett står skivbolaget Peacefrog för.

Italienaren Marco Passarani tolkade, 2004, Jungle Brothers hit I’ll house you på ett elektroniskt vis och den är ett utmärkt exempel på hur det går att uppdatera klassiker med glimten i ögat och samtidigt tillföra något nytt.

Marco Passarani – I house u

Peacefrog har genom åren varit Englands funkigaste spridare av house och techno. Skivbolaget startade redan 1991 och gav ut bl.a. Luke Slater och Dan Curtin men sen fick de kontakt med alla, typ, Chicagos houseproducenter. Den här samlingen namn har alla släppt på bolaget; Ron TrentMoodymannEddie Flashin FowlkesPaul JohnsonAlton MillerGlenn Underground, Theo ParrishRoy Davis Jr, Robert Hood och Norma Jean Bell.

Pratar vi artister och dj’s som inte kommer från Chicago så finns det djup house och techno från Charles WebsterKenny LarkinStasisRecloose, David Alvarado ochIan O’Brien. Svenske Aril Brikhas andra album “Ex Machina” bär även Peacefrogs stolta stämpel.

Några av skivbolagets stoltaste stunder var sent 90 tal och tidigt 2000 tal. Nu på senare år så har de mest blivit kända för att de sprider svenskarna José Gonzalez och Little Dragon till engelsmännen och sen resten av världen. Deras historia av bra utgivningar som de med Moodymann och Norma Jean Bell gör att jag idag tar av mig min keps och bugar djupt för ett bolag som bär på en del av mitt hjärta, tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *