Daft Punk – Drive

Nu har låten Drive släppts. Inspelad av Daft Punk 1994 men bortglömd på skotska skivbolaget Somas kontor. Det låter som ett extraspår från en ep under den här tiden. Drive är inte dålig utan den är helt enkelt ett bra högoktanigt technospår. Mycket energi och jag får känslan av the Chemical Brothers tidigt 2000 tal. Låten påminner en aning om deras egna Alive, Rollin’ & Scratchin’ och Rock ’n Roll utan att nå samma höjder.

Det är lätt att så här i efterhand förstå varför killarna på Soma bad om ytterligare ett spår särskilt som det dom fick istället var Da Funk! Samtidigt som den här låten släpps så kom det häromdagen bilder från Thomas Bangalters första försök som videoregissör.

Frågan är när det kommer något nytt från duon. Rykten från i våras sa att de var på väg in i studion för att arbeta med skivan som har arbetsnamnet (Tron and live apart) tillsammans med bl.a  Panda Bear. Skivan sägs fokusera mer på liveinstrumentering och innehålla olika gästmusiker.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *