Svenska klubbhistorien

Nu har min långa artikel om några av profilerna inom den svenska klubbscenen publicerats och då är det på sin plats att plocka fram en gammal svensk housefavorit.

Året var 1992 och Sound Factory gjorde en remix på UFI feat Franke Pharoah – Understand this groove (I really love you). Originalet är bra men Sound Factory fångade tiden bättre och är tydligare som tidsmarkör.

Emil Hellman och St James var killarna bakom namnet Sound Factory. Med låtarna 2 the rhythm, Come take control och Good time hade det framförallt hits på den amerikanska klubblistan. Sound Factory balanserade på den tunna linjen mellan underground och det som blev eurodiscoscenen. Understand this groove är så här snart 20 år senare inte helt originell men fortfarande en fantastisk låt.Vill du läsa min text om den svenska klubbscenens pionjärer så besök HNGR.

One thought on “Svenska klubbhistorien

  1. Todd Terrys ande vilar över den här produktionen, den håller hög klass och extra kul att den är svensk. SoundFactorys släpp är riktigt hittiga och tiden blir säkert inne snart för att SHM ska börja sampla :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *