Roll the dice

 

På fredag spelar Stockholmsduon Roll the dice för första gången på hemmaplan.

Roll the dice är Malcolm Pardon och Peder Mannerfelt. Två erfarna kreatörer som bl.a. figurerat i sammanhang som The Girlsmen/Fever Ray/The Subliminal Kid och Van Rivers.

I slutet av september kom duons andra album In dust ut och här tecknas en metallisk och maskinell värld upp. Temat röra sig kring den arbetande människan och fabriken får symbolisera det dagliga slitet. Ljudbilden irrar ibland runt i 70tals mockasiner men när du minst anar det så för duon dig tillbaka till 2011.

Medan svenska duon Jonsson & Alter med sitt album Mod placerat ena foten på ett dansgolv har Roll the dice valt att luta sig mot den tyska krautrockens fina historia och duons rytmer är snarare anade och inte uttryckta. Det kan låta som om det här är en mörk resa men efter några veckor med Roll the dice så är det värmen och ljuset jag tar med mig.

Sofistikerad ambient musik som du inte få missa på Debaser i Stockholm på fredag den 15/10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *