Julio Bashmore

 

Det händer ibland att allting stannar upp. Ett ljud, en röst eller en hel låt skakar om tillvaron för en stund. Julio Bashmores – Battle for middle you gjorde precis det för mig.

Musikhistorien skrivs ständigt om, gång på gång. Vi går in i perioder av likriktad musik och tröttnar ibland inte förrän vi presenteras något annat, en ny variant eller riktning. Egentligen var jag nog inte så musikaliskt trött men säkerligen mätt på en hel del som skapades och så plötsligt så träffades jag av låten!

Julio Bashmore skapar, rent krasst, housemusik av den enkla typen och det finns vinkar till 80-talets tidiga house men han låter inte dom gamla referenserna ta över. Det ska helt enkelt vara engelsmän till att göra basdriven dansmusik. För att förstå storheten i strippade dansmusik som består av rytm och bas så måste man uppleva den på ett dansgolv. Han började med att göra grime men hittade rätt med sin version av rå Chicagohouse blandat med en skvätt Bristol.

 Bashmore kommer från Bristol, en stolt stad med musikaliska traditioner. Trumma och bas, i olika former, regerar sedan tidigt 90tal. Massive Attack, Tricky och Portishead gav världen beats och basgångar som tog Bristols musikscen till en ny nivå. Knappt hade deras framgångar ebbat ut förrän nästa våg träffade staden och omvärlden. Roni Size, Die, DJ Krust och More Rockers är något av det bästa inom drum & bass som kommit fram, överhuvudtaget.

Bristol har visat sig vara staden som på senare tid fostrat mest musiker och artister då PRS of Music förra året utsåg staden till den viktigaste och bästa i landet, London hamnade på 26:e plats.För några veckor sedan gästade Julio Pete Tongs Essential MixRadio 1. Hans basdrivna mix radade upp klassiker sida vid sida med nya egna produktioner. Nu på fredag 14/10 spelar han i Stockholm på Under Bron vid Skanstull.

9 thoughts on “Julio Bashmore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *