Ida Engberg

 

Ida Engberg har de senaste åren gått från house till techno, på skiva vill säga, men inställningen är densamma. Rytmen är det centrala och melodierna antyds men tar aldrig över med andra ord musik gjord för ett medvetet dansgolv.

De senaste åren har hon inte haft så hög utgivningstakt men i snitt ett släpp per år sedan debuten och genombrottet med Disco VolanteJohn Dahlbäcks bolag Pickadoll. De senaste släppen har kommit på Adam Beyers två bolag Truesoul och nu Drumcode.

 

Med ep’n Owl’s nest förra året skalade hon av ballasten i form av melodier och ersatte klangerna med en mörkare och mer intrikat rytmiskt tät produktion.Senaste ep’n Blue Yonder är en slö och lätt böljande techno med en mättad ljudbild full av percussion och svepande sirenliknande syntar. Ep’n är en bra modern tolkning av den gamla skolans techno fastän i housetempo.

 

 

Ida turnerar Europa runt under hösten och hennes hektiska schema ser du nedan. Närmast är hon i Frankfurt den 14/10 på klubben U60311

14/10 U60311 Frankfurt – Germany
15/10 Batterie94 Ingolstadt – Germany
22/10 Ulm, Schloss Erbach – Germany
28/10 Indaba Event Nürnberg – Germany
29/10 Drumcode 15 years at Warehouse London – UK
4/11 Nordstern Basel – Switzerland
5-6/11 Drumcode 15 years at Berghain/Panorama Bar Berlin – Germany
11/11 Bolzano – Italy
12/11 Universal D.O.G Lahr – Germany
18/11 U60311 Frankfurt – Germany
19/11 Papiersaal @ Hive Zurich – Switzerland
24/11 Club 4 Barcelona – Spain
25/11 Up Club Madrid – Spain
26/11 Family Club Toledo – Spain

 

2 thoughts on “Ida Engberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *