Ravepolisen slår till, igen!

 

Det var väl bara en tidsfråga innan det skulle hända igen. Ravekommisionen i Stockholm arbetade hårt i flera år för att få bort klubbkulturen från stadens ställen och nu dyker deras idéer upp igen fast dolda bakom en annan fasad. Den här gången hänvisar polismyndigheten till kostnader och den ekonomiska fasaden är ju så mycket bättre att dölja sig bakom. Vem kan argumentara mot pengar?

Den 5e november skulle Majestiq 12 ägt rum i Norrköping. Polisens beslutar att evenemanget får äga rum förutsatt att arrangören betalar för 77 poliser som arbetar under 10 timmar. För drygt 2.000 besökare anser Norrköpingspolisen att arrangörerna ska betala 708 400 kronor.

Vilket erbjudande! Svårt att tacka nej till! Visst blir man glad att även polisen tycker det är kul med klubbarrangemang. Tänk att 77 poliser i Norrköping vill gå på en Hardstylefest. Det vore däremot bättre om dom framöver kan lära sig att betala entrén själv.

Det största problemet är att polisen lite godtyckligt väljer vad de ska ta betalt för. Runt om i landet agerar polisen olika och alla grundar sina beslut efter samma reglemente det är med andra ord dags att se över lagstiftningen! Visst förekommer det droger på klubbar och stora fester och det är olyckligt men det är ett samhällsproblem och allas vårt ansvar. Problemet är att polisen först och främst väljer vilka evenemang dom vill granska. För stora flerdagarsfestivalen Sweden Rock skickade lokala polismyndigheten ingen faktura.

Det har skrivits en en hel del bra om det här redan. Kolla in Calle Slättengrens artikel i NT, Mattias Svensson i SvD och dagens artikel av Hanna Fahl i Dagens Nyheter.

One thought on “Ravepolisen slår till, igen!

  1. Finner inte ord att beklaga verkligheten i det här landet, tycker nog att det finns annat att lägga 700 laxar på än att fortsätta diskriminera kulturen som vi har, kanske istället lägga de cashen på en kampanj som tvättar bort uttrycket Rave E Knark… Det är inte läge att fortsätta med det , det vart ettt större problem,nämligen de sk. ravarna( de som lever,jobbar och inte har något annat) Ser inte varför det jag håller på med stämplas med falsk stämpel…… E jag olaglig som person?? Ja, enligt myndigheten, men jag tror att detta är ett trick för att få in foten i nöjes ekonomin,,, den nota de skickat visar ju bara på vad det kostar,,, om nu bara säkerhetsbemanningen kostar 700 tusen,,,, men fattar in hur varje polis kan kosta 100 tusen,, jag menar hallå, de är fett långt ner på listan av avlönade.. Ska vi fråga nån vad de får för samma fest—– nada ,, nähä… men arrangörerna gör ju jobbet, och polisen väntar på att nåt ska hända och gör det inte det, så ser de nog till att det sker, det e ett högt spel som de nog gärna vinner…. hm,, känns olagligt hela skiten,,, förtryck och rättigheter utan värde…… men det kan ju ske en förändring iom att det ska vara transparent och då ser vi ju vad som är fel.. Men har inte vi valt bort att vara olagliga i detta land?? Har de glömt att vi behöver inte finna oss i nån paragrafryttares snikna privat problem.. Dessutom undrar jag om det missas att vi vill inte ha poliser på festerna,, och det är ju en självklar sak att de håller sig borta och finns ett samtal bort om vi medborgare behöver assistans,, men vi e inte skyldiga att betala det som vi redan betalat, polisen är betald av skatten i landet,, men vi kanske blir färre som vill betala skatt och därför kräver de pengar direkt?? jag vet inte men jag köper inte att någon okunnig sätter ett pris på något gällande nöjen/event och speciellt inte ravefester.. För det har de inte utbildning för.. Det e inte ekonomi, det e fest och det kan staten bjuda på tycker jag, De facto är att det finns inget dansproblem alls för vi får inte dansa,, det är problemet,, och det e inte ett danstillstånd som e haken… // Jag har ett mycket seriösare upplägg ,,, så vi kan ju fundera på om vi ska ge något kulturtillstånd till sveriges myndigheter// där skulle vi även uttryckligen inte ge ett danstillstånd, då det inte passar sig på regeringsbordet… de ska hållan sig till sin regelbok, så slipper vi.vi festar istället …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *